PVV en islam

Gerard de Boer

Dank voor het plaatsen van mijn eerdere brief. Ik wil nog de volgende punten maken:

  1. Wilders roept niet op tot geweld (anders dan de haatimams) en de aanhangers van Wilders vallen geen homo’s, noch Joden aan. Als je de media enigzins volgt, zie je dagelijks berichten over lichtgetinten (moslims) die ongelovige vrouwen lastigvallen, ook in Nederland. Zulke berichten over PVV-aanhangers vind ik dan weer niet.
  2. De bekende Italiaanse schrijver Umberto Eco heeft nog niet zo lang geleden een lijst met 14 kenmerken van fascisme gemaakt; als je Geert Wilders c.q. de PVV naast die lijst legt, scoort Geert bijzonder laag; leg je de islam langs die lijst, dan scoort de islam extreem hoog! Als u dus echt tegen fascisme zou zijn, zou u zich dus met name op de islam richten.
  3. Vele linkse media/politici/gutmenschen maakten zich druk over Wilders’ opmerking over islamitisch stemvee. Vreemd vind ik dan dat de term stemvee met daarbij een religieuze aanduiding al ruim 40 jaar daarvoor in het Nederlandse politieke debat is geïntroduceerd door… tatata: de PvdA! Maar ja, toen ging het over christenen; die mag je dus volgens mevrouw d’Ancona wel beledigen, moslims weer niet. Dat heet op z’n best selectief verontwaardigd zijn, in gewoon Nederlands gewoon hypocriet.
  4. U bepleit vrijheid van religie en een scheiding van religie en staat. Dat staat dus 100% haaks op de islam. Waarom richt u zich dan met name op Wilders en niet op de islam? immers, de islam is voor een 100% vervlechting van islam en staat.
  5. Kortom, u bent tegen fascisme, maar de fascistische olifant in de kamer (de islam) wenst u niet te zien dan wel die respecteert u zelfs. En Wilders, die objectief gezien heel laag scoort op fascisme, valt u steeds aan. Dat betekent dat ik uw doelstelling steun, maar uw uitvoering niet. Een goed 2016 gewenst, en dat uw ogen geopend mogen worden!

Geachte Gerard de Boer,

Ook uw nieuwe brief brengt een gevoel tot uiting dat in brede kring leeft. Wij lopen uw punten even langs:

  1. Vrouwen zijn voor ons volstrekt gelijkwaardig aan mannen, of ze nu een rokje of een hoofddoek dragen. Wie hen lastigvalt, moet dus hard worden aangepakt. Voor ons (en voor de rechter) doen de huidskleur of het geloof van de daders (en de slachtoffers) niet terzake.
  2. Het lijstje van Umberto Eco is al twintig jaar oud. Het dateert van 22 juni 1995. Als kenmerken van oerfascisme noemt Eco onder meer vasthouden aan traditie, generaliseren i.p.v. onderscheiden, diversiteit afwijzen, gefrustreerdheid, hang naar eigen identiteit, moeite met polderen, zich beter voelen, heroïek, antiparlementarisme en een eigen jargon. Er zijn veel soorten moslims (wij willen niet generaliseren), maar er is maar één Geert Wilders. Eco’s lijstje is nog steeds actueel, zo te zien.
  3. Kiezers en kamerleden verdienen respect. Termen als stemvee, zakkenvullers of nepparlement zijn wat ons betreft dus uit den boze.
  4. Wij bepleiten inderdaad een scheiding van religie en staat. Daarmee staan wij kritisch tegenover elke exclusief islamitische, joodse of christelijke staat.
  5. Ook u een goed 2016 gewenst. Waakzaamheid vraagt inderdaad om geopende ogen en een open blik. Wij blijven goed luisteren en nadenken; in een goede discussie heeft niemand het laatste woord.