Antisemitisme

Gerard de Boer

71 jaar na het einde van WO2 kunnen Joden en homo’s in Amsterdam niet meer veilig over straat. Mijn vraag aan u: is dit dankzij Wilders of dankzij uw antisemitische islamitische stemvee?

Geachte Gerard de Boer,
Net als u betreuren wij elke aanval op mensen, zeker als dat gebeurt vanwege hun achtergrond. Ons Comité is opgericht tegen herlevend fascisme en keert zich tegen elke vorm van discriminatie zoals antisemitisme, homofobie maar ook haatzaaierij tegen moslims.

Wie het hiermee eens is, rekenen wij tot onze bondgenoten. Wilders rekenen wij hier niet toe. Hij probeert munt te slaan uit onvrede, wakkert de discriminatie aan van mensen op grond van hun afkomst of geloof en stuurt aan op de vestiging van een autoritaire staat. Wij bepleiten godsdienstvrijheid voor iedereen, met een scheiding van staat en religie. Zionisten en bepaalde moslimgroepen denken hier anders over en scheren bovendien vaak alle aanhangers van het andere geloof over één kam. Zij maken net als Wilders en degenen die Joden aanvallen vanuit antizionistische motieven, ook geen onderscheid tussen Joden en zionisten of tussen antisemitisme en antizionisme. Wij maken dit onderscheid wel.